סקירות וביקורות ספרים

יצירתיות בפתרון בעיות במתמטיקה: איסטרטגיות, דילמות וטעויות. עורכים: אביקם גזית, דורית פטקין. סקירה: עטרה שריקי

יום שלישי, 31 בינואר, 2017

את הספר פותח מאמרה של פרופ' עטרה שריקי "היצירתיות – פנים רבות לה" וחותם אותו מאמרה "פיתוח יצירתיות מתמטית באמצעות העלאת בעיות והערכת התפתחות היצירתיות בעזרת מודל המבוסס על הגישה הפסיכומטרית".
הוראת המתמטיקה והשפעתה על הישגי התלמידים הם נושאים "חמים" שעוסקים בהם רבות הן בהכשרת מורים והן במסגרות שונות של השתלמויות מורים במסלול להתפתחות מקצועית. אסופת המאמרים בספר זה מציעה מגוון מחקרים עדכניים של מיטב חוקרי החינוך המתמטי ומומחים להוראת התחום, הבוחנים היבטים שונים של סוגיה חשובה זו. הספר מצייר את תמונת עולמם של המורים למתמטיקה בבית הספר היסודי, תוך התמקדות ביצירתיות בפתרון בעיות בתחומים שונים במתמטיקה: פתרון בעיות באריתמטיקה, מעבר מאריתמטיקה לאלגברה, הנדסת המישור והנדסת המרחב, הסתברות וסטטיסטיקה, ולבסוף חשיבה מתמטית לא שגרתית ויצירתיות בפתרון בעיות אתגר במתמטיקה.